fbpx

Informacje o Przetwarzaniu Danych Osobowych

Administratorem serwisu sdp-finanse.pl jest SDP Finanse Sp. z o.o. z siedzibą przy ul. Legnickiej 50, 54-202 Wrocław, wpisaną do Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem KRS 0000566269 przez Sąd Rejonowy dla Wrocławia Fabrycznej we Wrocławiu IV Wydział Gospodarczy (NIP 8943064035, REGON: 362004138).

Administrator danych osobowych

Na podstawie art. 13 ust. 1 i ust. 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27.4.2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (dalej: RODO) informujemy, że administratorem danych osobowych jest SDP Finanse Sp. z o.o.

Jakie dane są przetwarzane:

Podczas przeglądania strony sdp-finanse.pl:

  • pliki cookies

Po wprowadzeniu do odpowiedniego pola w formularzu i wysłania go:

  • imię, nazwisko
  • email
  • numer telefonu

Podczas korzystania ze strony na portalu Facebook: www.facebook.com/SDPFinanse

  • imię, nazwisko
  • zdjęcie profilowe, inne dane, które użytkownik udostępnia publicznie na swoim profilu na Facebook

Przetwarzanie Danych Osobowych odbywa się:

  • w celu zwiększenia funkcjonalności i wygody podczas korzystania ze strony sdp-finanse.pl i www.facebook.com/SDPFinanse
  • w celach marketingowych i statystycznych
  • w celu odpowiedzi na pytanie lub nawiązania kontaktu
  • w celu marketingu bezpośredniego własnych produktów lub usług
  • w celu realizacji funkcji Facebooka tj. np. „Lubię to” lub komentowania postów

Okres przechowywania danych osobowych:

Dane przetwarzane dla potrzeb marketingu bezpośredniego naszych produktów i usług będą przetwarzane do czasu, aż zostanie zgłoszony sprzeciw względem ich przetwarzania. Dane przetwarzane na podstawie udzielonej zgody będą przetwarzane do czasu, aż zgoda nie zostanie cofnięta.

Prawo dostępu do danych osobowych:

Posiada Pani/Pan prawo dostępu do treści swoich danych osobowych, prawo do ich sprostowania, usunięcia oraz prawo do ograniczenia ich przetwarzania, a ponadto także prawo do cofnięcia udzielonej zgody w dowolnym momencie, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania Pani/Pana danych osobowych.

Prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego:

Przysługuje Pani/Panu prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych – ul. Stawki 2, 00-193 Warszawa (https://www.giodo.gov.pl/pl).

Odbiorcy danych:

  • Pana/Pani dane osobowe nie zostaną ujawnione innym podmiotom.
  • Pani/Pana dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego/organizacji międzynarodowej.

Zautomatyzowane podejmowanie decyzji, profilowanie:

  1. Pani/Pana dane osobowe nie będą przetwarzane w sposób zautomatyzowany.
  2. Pani/Pana dane osobowe będą przetwarzane także w formie profilowania/wykorzystywane do tworzenia profili osób zainteresowanych daną kategorią nieruchomości/usługami pośrednictwa kredytowego. Konsekwencją wskazanych sposobów przetwarzania danych będzie optymalizacja oferty naszej firmy, co oznaczać będzie, że przedstawione zostaną oferty, które mogą Pana/Panią zainteresować pod kątem przyszłego zakupu/wynajmu nieruchomości.

Przysługują Panu/Pani następujące prawa związane z przetwarzaniem danych osobowych:

  • jeśli przetwarzanie wymagało zgody – prawo wycofania zgody na przetwarzanie danych osobowych. Zgodę można wycofać poprzez wysłanie oświadczenia o wycofaniu zgody na nasz adres korespondencyjny lub nasz adres e-mailowy biuro@sdp-finanse.pl
  • prawo dostępu do Pani/Pana danych osobowych,
  • prawo żądania sprostowania Pani/Pana danych osobowych,
  • prawo żądania usunięcia Pani/Pana danych osobowych,
  • prawo żądania ograniczenia przetwarzania Pani/Pana danych osobowych,
  • prawo wyrażenia sprzeciwu wobec przetwarzania Pani/Pana danych ze względu na szczególną sytuację – w przypadkach, kiedy przetwarzamy Pani/Pana dane na podstawie naszego prawnie uzasadnionego interesu,
  • prawo do przenoszenia Pani/Pana danych osobowych, tj. prawo otrzymania od nas Pani/Pana danych osobowych, w ustrukturyzowanym, powszechnie używanym formacie informatycznym nadającym się do odczytu maszynowego. Może Pani/Pan te dane innemu administratorowi danych przekazać lub zażądać, abyśmy przesłali Pani/Pana dane do innego administratora. Wykonamy to polecenie, jeśli takie przesłanie jest technicznie możliwe.

Polityka cookies

Niniejsza Polityka dotyczy plików „cookies” i odnosi się do Strony internetowej sdp-finanse.pl, której Operatorem jest SDP Finanse Sp. z o.o. z siedzibą we Wrocławiu przy ul. Legnickiej 50.

  1. Strona nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem informacji zawartych w plikach cookies (tzw. „ciasteczka”).
  2. Pliki cookies stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika i przeznaczone są do prawidłowego działania Strony. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę Strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.
  3. Korzystanie ze Strony bez zmiany ustawień przeglądarki dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane i przechowywane w pamięci urządzenia. Niedokonanie zmian ustawień na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.
  4. Operator informuje, iż z momentem połączenia się przez Użytkownika ze Stroną w logach systemowych Strony pojawia się informacja o unikalnym numerze, w tym IP i rodzaju urządzenia końcowego Użytkownika, z którego realizowane jest połączenie.
  5. Operator informuje, że korzystając ze Strony Użytkownik może również otrzymywać pliki cookies pochodzące od podmiotów zewnętrznych np.: reklamodawców, partnerów, firm badawczych oraz dostawców aplikacji multimedialnych. Pliki te pozwalają dostosować reklamy do preferencji i zwyczajów użytkowników stron internetowych. Więcej informacji na temat plików cookies pochodzących od innych podmiotów można znaleźć na ich stronach internetowych.
  6. Operator wykorzystuje pliki cookies w celu gromadzenia informacji związanych z korzystaniem ze Strony przez Użytkownika, a w szczególności:
    • dostosowania zawartości Strony do preferencji Użytkownika oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych; w szczególności pliki te pozwalają rozpoznać urządzenie Użytkownika Portalu i odpowiednio wyświetlić stronę internetową, dostosowaną do jego indywidualnych potrzeb;
    • tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób Użytkownicy korzystają ze Strony, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości;
    • utrzymanie sesji Użytkownika (po zalogowaniu), dzięki której Użytkownik nie musi na każdej podstronie Strony ponownie wpisywać loginu i hasła;
    • wyświetlania Użytkownikom treści reklamowych bardziej dostosowanych do ich zainteresowań,
    • umożliwiania wyświetlanie informacji dostosowanych do lokalizacji Użytkownika
  7. Operator informuje, że w ramach Strony stosowane są dwa rodzaje plików cookies: „sesyjne” (session cookies) oraz „stałe” (persistent cookies). Cookies „sesyjne” są plikami tymczasowymi, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika do czasu wylogowania, opuszczenia strony internetowej lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej). „Stałe” pliki cookies przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika przez czas określony w parametrach plików cookies lub do czasu ich usunięcia przez Użytkownika.
  8. Operator informuje, że ze względu na niezbędność realizacji usługi stosowane są:
    • „niezbędne” pliki cookies, umożliwiające korzystanie z usług dostępnych w ramach Strony, np. uwierzytelniające pliki cookies wykorzystywane do usług wymagających uwierzytelniania w ramach Strony;
    • pliki cookies służące do zapewnienia bezpieczeństwa, np. wykorzystywane do wykrywania nadużyć w zakresie uwierzytelniania w ramach Strony;
    • „wydajnościowe” pliki cookies, umożliwiające zbieranie informacji o sposobie korzystania ze Strony;
    • „funkcjonalne” pliki cookies, umożliwiające „zapamiętanie” wybranych przez Użytkownika ustawień i personalizację interfejsu Użytkownika, np. w zakresie wybranego języka lub regionu, z którego pochodzi Użytkownik, rozmiaru czcionki, wyglądu strony internetowej itp.;
    • „reklamowe” pliki cookies, umożliwiające wyświetlanie Użytkownikom treści reklamowych bardziej dostosowanych do ich zainteresowań.
    • pliki cookies, umożliwiające analizę informacji o sposobie korzystania ze Strony.
  9. Operator informuje, że w wielu przypadkach oprogramowanie służące do przeglądania stron internetowych (przeglądarka internetowa) domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w urządzeniu końcowym Użytkownika. Użytkownicy Strony mogą dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących plików cookies. Ustawienia te mogą zostać zmienione w szczególności w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o ich każdorazowym zamieszczeniu w urządzeniu Użytkownika Portalu. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej).
  10. Operator informuje, że warunkiem działania plików cookies jest ich akceptacja w przeglądarce internetowej i nie usuwanie ich. Ograniczenia stosowania plików cookies mogą wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na Stronie.
  11. Więcej informacji na temat plików cookies dostępnych jest pod adresem http://www.wszystkoociasteczkach.pl/ lub w sekcji „Pomoc” w menu przeglądarki internetowej.
Rozmowa Online z Doradcą
Umów się na rozmowę

Poznaj oferty kilkunastu banków na jednym spotkaniu bezpłatnie

Sprawdź ile możesz zaoszczędzić

Skorzystaj z video-rozmowy online lub spotkaj się w biurze: ul. Legnicka 50, Wrocław